Tegenprestatie

De deal is dat jij als tegenprestatie evenveel uren vrijwilligerswerk doet als dat je uren coaching hebt ontvangen.

Je hoeft niet te betalen voor de coaching (alleen €50 inschrijfgeld). Wel vragen we je om evenveel uren vrijwilligerswerk te doen als je coaching hebt ontvangen. 

Je kunt zelf vrijwilligerswerk uitkiezen. Wat dacht je van taalles geven aan vluchtelingen of kinderen helpen met een handicap? Boodschappen doen voor je buurman, je expertise delen, de buurt groen houden of helpen met klussen. Of als je meer inspiratie zoekt, bekijk dan de site van NL Cares.

Ervaringen van deelnemers

Lees hier over de ervaringen van deelnemers aan Coach the Future en hun vrijwilligerswerk.
Klik op een item om meer te lezen.

Ik vind het principe van het rondmaken van de help-cirkel door tegenprestaties ronduit fantastisch. Het doen van vrijwilligerswerk geeft een extra dimensie aan het coachingstraject, omdat het je horizon verbreedt, erg leerzaam is en veel voldoening geeft.

Zo maak ik geregeld taalwandelingen met ongedocumenteerde vluchtelingen die ik ontmoet in het Wereldhuis in Amsterdam. Dan wandel ik bijvoorbeeld een uur met een Syrische man die gevlucht is uit Raqqa, al vier jaar in Nederland woont zonder verblijfsvergunning, en al bijna vloeiend Nederlands spreekt. We praten over van alles en nog wat: koetjes en kalfjes, zijn leven in Syrië, zijn vluchtverhaal, de schoonheid van Amsterdam en Damascus, het boek dat hij wil schrijven, de muziek die hij maakt, de Syrische keuken en nog veel meer. En we lachen veel.

Ik geniet intens van deze wandelingen en ben na afloop altijd dankbaar dat ik op deze manier mensen kan leren kennen en iets kleins kan bijdragen aan hun niet altijd gemakkelijke bestaan in Nederland. En ik leer van hun veerkracht, doorzettingsvermogen en optimisme. Mij geeft het doen van dit soort vrijwilligerswerk veel voldoening; het stemt me nederig en dankbaar.

Het principe van de tegenprestatie van Coach the Future werkt enorm aanstekelijk. Via nlcares.nl ben ik wandelingen gaan maken met Surinaamse ouderen in de Bijlmer. Ik mocht onderdeel worden van een wereld die ik nog niet kende, met warme buurtcontacten, zorg vanuit de gemeenschap en veel lekker eten. En via het Wereldhuis ontmoet ik jonge mensen, wiens kracht en doorzettingsvermogen enorm veel indruk op mij maken. Ik geniet van de prachtige, diepgaande gesprekken die we hebben. Het leert mij beter te luisteren en vergroot mijn blik op de wereld. De help-cirkel draagt bij aan de verbinding die we zo nodig hebben in onze samenleving.